Blog

Savršena svadbena torta

Svadbena torta često zadaje glavobolje mladencima kada počnu da planiraju venčanje. Koliko kilograma je dovoljno za određeni broj gostiju? Koliko spratova treba da ima? Da li uopšte da bude na sprat? Kog oblika i veličine da bude? Kako da bude ukrašena?

Organizacija venčanja, bilo ono veliko ili malo je zaista naporan posao i mukotrpan proces koji zahteva mesece i mesece priprema.

Iako postoje konsultantni i profesionalne agencije koje se bave upravo time, neke stvari jednostavno ne možete da prepustite trećim licima. Jedna od stavki na listi koju nikako ne bi trebalo da radi neko drugi je odabir svadbene torte.

Svadbena torta je centralni deo celog događaja. Ona treba da bude ugodna oku, ali i svima ukusna. Tu Vi stupate na scenu jer ćete najbolje umeti da izaberete.

Da li je uopšte moguće zadovoljiti sve goste i kako izabrati savršenu svadbenu tortu?

Odgovor na ovo pitanje nije nimalo jednostavan baš kao ni zadatak da se dopadne svima. Svadbena torta treba da predstavlja vas, ali isto tako imajte na umu da su ukusi različiti.

Pri biranju svadbene torte pored toga kako izgleda i kakvog je ukusa, morate da vodite računa o količini odnosno, da je bude dovoljno za sve.

Koliko kilograma svadbene torte je dovoljno?

Vodite se time da je dovoljno da jedno parče svadbene torte koje će se naći na tanjiru svakog od gostiju teži od 150 do 200 grama. Sad digitron u ruke i na osnovu broja gostiju možete tačno da odredite koliko će vam biti potrebno!

Dodatni savet pri određivanju težine svadbene torte

Kad računate koliko kilograma svadbene torte Vam je potrebno, u odnosu na broj zvanica, ne oslanjajte se na to da „dovoljno“ već dodajte i malo više; ipak je torta nešto što većina ljudi voli, često se dešava da se traži parče više, pa su male šanse da propadne.

Kako izabrati ukus svadbene torte?

Nakon što ste odredili potrebnu količinu, vreme je da sa pozabavite i time koji će ukusi biti sastavni deo svadbene torte. Nemojte da birate tortu samo na osnovu onoga šta Vi volite. Morate da vodite računa i o svojim gostima.

Kako su svadbene torte uvek na nekoliko spratova, to će uveliko da vam olakša proces donošenja odluke. Odaberite nekoliko različitih ukusa koji će da čine vašu mladenačku tortu; neka jedan sprat bude samo čokolada, u drugom da ima i vanile, Jedan sloj nek bude, manje, a drugi više kremast.

Svadbena torta može i treba da predstavlja upravo mladence, ali nikako da nameće samo jedan ukus.

Dodatni saveti koji će Vam olakšati da svadbena torta bude idealna

Pored svega navedenog, postoji još nekoliko stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju kada krenete u proces traženja svadbene torte iz snova.

Probajte različite ukuse pre donošenja odluke o kupovini svadbene torte

Uz dobru organizaciju i pripremu sve je moguće i zato Vam preporučujemo da se posavetujete sa našim majstorima poslastičarima pre naručivanja svadbene torte. Dogovorite se o testiranju ukusa pre donošenja odluke ako je reč o torti sa više spratova.

Uputstva konobarima za serviranje svadbene torte

Temeljno se pripremite. Objasnite konobarima u sali ili restoranu da pre iznošenja svadbene torte provere da li neko od gostiju ima posebne želje ili alergije, da li nešto voli više ili manje i na osnovu tih saznanja da gostima posluže odgovarajući ukus.

Vaši gosti će biti srećni ne samo zbog preukusne svadbene torte već i zbog načina na koji ste im pristupili i što ste se potrudilil da se svaki gost oseća ugodno na Vaš poseban dan.

Ukoliko imate posebne želje, mi u poslastičarni Anči kolači svakako savetujemo da se konsultujete sa našim poslastičarima i dekoraterima koji će Vam predočiti da li je sve što želite ostvarivo.

Nekad je potrebno prilagoditi recept ili položaj spratova na svadbenoj torti da bi bila stabilna. Primera radi, kremasto nije uvek dobra opcija za određenu dekoraciju ili izgled torte, a to su sve detalji na koje obraćamo pažnju i na taj način Vam olakšavamo proces naručivanja i izbora torte.

I na kraju, svadbena torta ne mora da bude pakleni zadatak već treba da bude čisto zadovoljstvo!

Zakažite konsultacije u Anči kolači i uverite se u naše iskustvo, profesionalnost i magiju koju već više od decenije stvaraju iskusne ruke naših poslastičara.