Postoji tzv. ugostiteljski standard po kom je potrebno od 140-170gr torti po osobi. Za proslave koje su bazirane na samoposluživanju sa švedskog stola, može biti i manje. Takođe, bitno je uzeti u obzir predviđeno vreme trajanja proslave.

 

Najčešće se poručuje 100gr torte po osobi, jer treba dodatno uračunati i torte koje ćete dobiti od gostiju pa to uglavnom bude sasvim dovoljno.

 

Ako će biti postavljen i sto sa sitnim kolačima i slatkišima (Slatki Sto) ili Čoko Fontana, onda treba i to uračunati.

Porudžbinu je poželjno napraviti barem nedelju dana ranije a ako zahtevnost porudžbine i popunjenost kapaciteta dozvoljava, onda je to minimum jedan dan ranije.

 

U svakom slučaju, mi svaki dan proizvodimo torte, kolače i ostale poslastice za slobodnu prodaju po koje možete nenajavljeno doći i kupiti ih u našoj poslastičarnici ili poručiti da vam ih mi isporučimo.

 

Za izradu jestivih figurica je ponekad potrebno više dana zbog njihovo sušenja. Nikada nije suviše rano poručiti tortu, tj. moguće je porudžbinu napraviti i nekoliko meseci ili godinu dana ranije.

Da, i mi sami preporučujemo da za svaki sprat odaberete drugi ukus.

Većina torti na dva sprata mogu biti minimum 5kg, na 3 sprata mogu biti između 8 i 15kg, 4 sprata od 16-22kg. Torte od 5 spratova mogu biti minimum od 23-25kg.

Da, za torte koje imaju više od tri sprata unutra nje stavlja se stalak ili podkonstrukcija od plastike koja se ne vidi, a nosi čitav teret torte. On omogućava da torta bezbedno stigne do restorana (neće se raspasti ili nakrenuti na jednu stranu) i kvalitet unutra će ostati isti kao i kada je torta napravljena (neće se zgnječiti zbog vibracija prilikom transporta ili pritiska noža prilikom sečenja). Zbog toga donja torta može biti u bilo kom ukusu, čak i sa voćem.

 

Gramaža stalka ne uračunava se u težinu torte, već je on samo pozajmljen i potrebno je vratiti ga najkasnije nekoliko dana posle proslave.

Ukoliko je torta na dva sprata bez stalka, u donjem delu bi trebalo da bude neki čvršći ukus a u gornjem dolazi u obzir i voćna torta.

Da, jer će vam ih većina ozbiljnih i odgovornih restorana tražiti i obaveza je svih legalnih proizvođača hrane da je imaju. Zbog toga je preporuka da vam sve poslastice izradi poslastičarnica, a ne neko u kućnoj izradi.

 

Stoga slobodno zatražite deklaraciju i mi ćemo je isporučiti zajedno sa vašom porudžbinom.

Torte se transportuju u rashlađenom vozilu, tj. u mini hladnjači jer se na taj način najbolje čuva i spoljna dekoracija i sam ukus slatkiša. Preporučeno je da se torte dostave u restoran na dan proslave.

Naravno da većina torti može, ali ne baš sve. Neophodno je da se posavetujete sa vašim poslastičarem šta je moguće napraviti i koji kvalitet izrade je moguće postići za željeni oblik torte.

 

Dešavalo se da poslastičar u želji da izađe u susret zahtevima kupca, primi porudžbinu za tortu u tehnici koju nikada ranije nije radio i da urađena torta bude veliko razočarenje, tj. da samo podseća na original.

 

Poslovna politika naše poslastičarnice je takva da primamo porudžbinu samo za ono što smo sigurni da će biti najpribližnije originalu i čime ćemo zadovoljiti vaša očekivanja.

Da, moguće je, ali treba voditi računa o tome kako će dobijena torta izgledati.

 

Dešavalo se da kupac odabere tortu koja mu se najviše dopada i da želi da izmeni njenu boju kako bi se uklopila sa dekoracijom u restoranu, pa tako dobijena torta na kraju bude kompromis između onoga što se svidelo kupcu i nametnutog. Stoga smatramo da nije uvek neophodno da boju torte uklapate sa dekoracijom u restoranu.

Ukrasi za torte su pravljeni od jestivog materijala i nisu štetni za ljudsku upotrebu ali pored jestivih, sadrže i elemente koji nisu za ljudsku upotrebu (poslastičarske žičice, drvene čačkalice i ražnjiće, til, cirkone na traci itd.). Morate obratiti pažnju da sve nejestive detalje (čačkalice, ražnjiće i sl.) uklonite prilikom sečenja torte kako ne bi bili servirani na tanjire.

Može, ali je uslov da svo cveće bude zabodeno u dezinfikovane ampule pa tek onda u tortu. Voda u ampuli će hraniti cvet kako bi ostao svež a ukus torte će ostati nepromenjen i biće bezbedna za sve koji je budu degustirali.

Figurice se ne uračunavaju u težinu torte ali se dodatno naplaćaju. Dekoracija se doplaćuje i ukoliko torta ima naslikane ili izvajane detalje.

Nije neophodno lično doći, torta se može poručiti i telefonom.

Naša poslastičarnica koristi uvozni kvalitetni fondan (ne kuvamo ga sami) i rastanjujemo ga mašinski – Laminatorom. To nam omogućava da torte budu presvučene minimalno potrebnom količinom fondana debljine nekoliko milimetara.

Zbog problema koji se događa sa nekim tortama i fondanom (dolazi do otapanja fondana) bezbedno je samo ove četiri voćne torte prekriti fondanom: LETNJI DAN, BLEK FOREST, ŠVARCVALD i BARON.

 

Od DOMAĆIH KLASIČNIH TORTI za prekrivanje fondanom nije bezbedna samo PUSLA torta.

 

Takođe, POSNE I SPECIJAL TORTE ne mogu biti dekorisane fondanom.

Da, i fondan i figurice su posni. Međutim, posne torte ne mogu biti ispod fondana a preporuka za njihovu dekoraciju je biljna slatka pavlaka, čokoladni ili Miror preliv.

Ubedljivo najčešće poručivana torta je NUGAT, a slede je KIDI, KRANČ, LEŠNIK TOFI, BOEM, ANČI, KREMISIMO, TORTA SA MILKA® ČOKOLADOM, JAPANSKI VETAR, LONDON, ŽERBO, ESTERHAZI, REFORMA, AFRIKA.

 

Od domaćih voćnih torti najčešće se poručuju: LETNJI DAN, BLEK FOREST, ŠVARCVALD, MOSKVA i KAPRI

Mame, tetke, strine, ujne i prijatelji koji bi hteli da vam za proslavu poklone kolače i poslastice, mogu da ih poruče kod nas a mi ćemo ih sve besplatno isporučiti direktno u restoran zajedno sa glavnom tortom.

 

Sve torte i poslastice imaju deklaraciju koju većina restorana traži da bi ih primili i servirali gostima.

 

Nije neophodno odmah poručivati dodatne poslastice, već najkasnije nedelju dana pre proslave. U nekim slučajevima, u zavisnosti od popunjenosti kapaciteta, u porudžbinu se može dodati torta i nekoliko dana pre proslave.

 

Dodatne torte možeti sami poručiti, ali i gosti mogu pozivom ili mejlom da poruče i dodaju slatkiše u vašu porudžbinu. Uplatu mogu izvršiti na naš tekući račun ili novac mogu dati vama kada budete plaćali celokupnu porudžbinu.

Preporuka je da se oko toga konsultujete sa menadžerom restorana ili dečije igraonice u kojoj će biti proslava. Naša iskustva idu u prilog tome da je sve slatkiše najbolje izneti u isto vreme, tj. paralelno sa iznošenjem glavne torte.

Rok trajanja torti je od 5-7 dana u zavisnosti od ukusa, naravno uz uslov da ih čuvate u frižideru. Možete ih staviti u plastične posude koje mogu dobro da se zatvore (kako torte ne bi poprimile druge mirise) i čuvati ih u zamrzivaču. U tom slučaju najbolje je torte iskoristiti u roku od 6 meseci.

 

Zamrznutu tortu je dovoljno izvaditi iz zamrzivača na sobnu temperaturu sat vremena pre služenja.

Potrebno je da nas unapred obavestite ukoliko postoje takvi slučajevi kako bismo izabrali ukuse koji ne sadrže te sastojke. Vrlo je bitno da li su te osobe izuzetno osetljive, tj. da li su alergične i na tragove tih sastojaka. Ukoliko jesu izuzetno alergične i organizam im reaguje i na prisustvo tragova tih sastojaka, onda je najbolje da ne konzumiraju ništa jer naša firma nema potpunu izdvojenost procesa proizvodnji. Npr. u istim pećnicama se peku i torte sa i bez orašastih plodova, pa ih ventilatori koji uduvavaju vreo vazduh mogu u tragovima naneti.

Figurice se mogu poručiti samo sa našim tortama, tj. ne prodajemo ih odvojeno.